socijalne mrežeimpressum

Uspješno završen prvi KamovFest

festival

kamovfest projekti ostalo

Trodnevna nova manifestacija riječkog HNK Ivana pl. Zajca KamovFest s uspjehom je završena u ponedjeljak, 12. travnja 2010. izvedbom poetskog performansa „Putnici i psovači“ i to u raznim i publici inače nedostupnim kazališnim prostorima. Publika je, na svojevrsnom putovanju kroz kazalište koje je završilo u orkestralnoj dvorani, performere nagradila burnim pljeskom.

Središnji događaj KamovFesta ustanovljenog u povodu stoljeća odsutnosti Janka Polića Kamova, književnika rođenog u Rijeci bila je, u petak, 9. travnja 2010., praizvedba predstave „Da je proklet Kam“ elegija vrhu zalutale duše u režiji i dramaturgiji Laryja Zappije i produkciji Hrvatske drame riječkog Kazališta.

Na dan praizvedbe „Da je proklet Kam“, u foajeu riječkog HNK održan je okrugli stol „Kamov i njegovo doba“ kojim je prvi KamovFest i službeno započeo. Zanimljiv, živ i dinamičan bio je okrugli stol koji je okupio vrsne stručnjake različitih profila.

Uz to, u okviru KamovFesta, u subotu, 10. travnja 2010. godine održana su dva programa. Točno u podne toga dana u foajeu HNK Ivana pl. Zajca proslavljena riječka primadona Mirella Toić održala je Recital s djelima Milutina Polića. Komornom koncertu u okviru ciklusa „Subotnje matineje u foajeu“ pridružile su se i mezzosopranistica Kristina Kolar i pijanistica Ana Anconelli.

Istog dana nastavio se prvi KamovFest baletnom večeri Staše Zurovca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. U prvom dijelu večeri izvedena je riječka premijera predstave „San zaručnice“, a u drugom dijelu svečano obnovljena „Pjesma nad pjesmama“.

Publika je sva događanja pratila s velikim zanimanjem i očekujemo da će KamovFest postati s vremenom jedna od tradicionalnih manifestacija riječkog HNK Ivana pl. Zajca.

bg