socijalne mrežeimpressum

Pazi, Hodač!

projekt

kamovfest projekti ostalo

Performans Pazi, Hodač! 2010.:

Autori: Selma Banich, Magdalena Lupi, Iva Nerina Sibila, Edvin Liverić

Izvođači (TRAFIK): Silvia Marchig, Alex Đaković, Edvin Liverić, Žak Valenta

Izvođači (Prostor +): Tanja Kalčić, Vladimir Ježić, Marko Kalc, Jasmin Vrban
Skladatelj: Ivan Šarar

Scenografkinja: Lara Badurina

 

Lokacija: Pothodnik na Piramidi

Vrijeme: 15. 5. 2010. u 19.30 h

 

Performans Pazi Hodač! nastao je kao hommage dvama bitnim punktovima koji su oblikovali rad riječke nezavisne kazališne grupe TRAFIK: pjesniku psovača i anarhije Janku Poliću Kamovu te kultnoj predstavi Hodač iz 1998. godine.

U performansu Pazi Hodač! TRAFIK se ponovno vratio na mjesto iz kojega je s Kamovom prohodao svoje kazalište, pothodniku na Piramidi.

S Hodačem TRAFIK uspostavlja tematske odrednice i izričaj unutar kojih se i dalje razvija, uvijek vezane za pitanja identiteta i pojedinca, izgubljenoga na margini vremena i prostora. S performansom Pazi Hodač! postavljeno je pitanje tko su današnji Hodači, a odgovor se našao u mladim snagama riječke performerske scene, članovima Udruge Prostor +.

U prazne Kamovljeve cipele Hodača iz 1998. sada su uskočili njegovi nastavljači iz 2010. dok su zidovi i dalje nosili poruku postkonceptualnog umjetnika i pjesnika Vlade Marteka iz 1981. – Čitajte Kamova! kao još jedan hommage umjetniku koji je jednom davno utjecao na to da neki trafikanti kao srednjoškolci započnu čitati Kamova.

I zato: Čitajte Kamova!

bg