socijalne mrežeimpressum

Kamov ukratko

ostalo

kamovfest projekti ostalo

Povodom obilježavanja 100. obljetnice smrti Janka Polića Kamova, Gradska knjižnica Rijeka i izdavačka kuća "Mentor" iz Zagreba u sklopu akcije "Kamov ukratko" objavili su natječaj za kratku priču inspiriranu životom ili književnim djelom Janka Polića Kamova. Natječaj je bio otvoren od 1. ožujka 2010., a radovi su se primali do 30. travnja 2010.

Uvjet natječaja je bio da kratke priče, dužine 8-15 kartica teksta, trebaju biti inspirirane životom i/ili djelom Janka Polića Kamova. Natječaj je bio anoniman, a autori su predavali radove pod šifrom.

Žiri u sastavu Mladen Urem, Milan Zagorac i Zoran Krušvar, odabrao je deset najboljih uradaka koji će biti objavljeni u zbirci kratkih priča, te honorirani sa 700 kn neto. Na natječaj je pristiglo 45 radova iz cijele Hrvatske, a autori deset najboljih priča su: Valerija Adrinek iz Popovače, Zoran Zuber iz Zadra, Katja Šepić iz Rijeke, Tamara Crnko iz Rijeke, Antonija Mežnarić iz Kastva, Marino Paliska iz Rijeke, Ana-Marija Petričević i Ivana Tulić iz Rijeke, Irena Hartmann iz Rijeke, Alenka Milošević iz Zagreba i Mladen Ilić iz Rijeke.

Deset (10) najboljih kratkih priča bit će objavljeno u zajedničkoj zbirci priča, a autori objavljenih priča nagrađeni su sa 700 kn.

Objavljivanje i predstavljanje zbirke priča najavljeno je za studeni 2010.

bg